1 september 2019
14:00

Gideonsbergs IF P05 Vit:2

Referat: IFK Västerås FK P06 Vit - Gideonsbergs IF P05 Vit:2

Matchen idag mot GIF 05 var i farozonen pga av utlovat oväder men vi startade matchen 10 minuter före avsatt tid för att om möjligt undvika ovädret. Men det kom över oss med regn och blixtrar och åska men det höll sig i alla fall lite på avstånd så vi kunde genomföra matchen i tidvis regnande. Planen var regnsjuk redan från start men med lite sand blev det lite bättre. Tyvärr fick vi vår målvakt skadad innan matchstart då han fick en känning i låret så han spelade hela matchen med begränsad rörlighet och svårt med utsparkar. Nu fick han som tur var en ganska behaglig match då vårt försvarspel var fördeömligt matchen igenom där vi låste ner deras stora mittfältskillar. Första perioden blev en fantastsk period av oss där vi genom härligt anfallsspel gjorde 2-0 med bud på flera mål och vi dominerade halvleken men GIFs målvakt var riktigt duktig och gjorde flera avgörande räddningar och rensningar matchen igenom. Andra perioden blev en mindre bra period av oss där vi la mer fokus o energi på fel saker än på spelet, GIF fick även in en reducering på ett nickmål. I den halvtidsvilan pratade vi om att i sista fokusera på rätt saker igen och den tredje blev bättre än den andra men kom inte riktigt upp i nivå som första perioden. Det blev oxå svårare att spela ju mer matchen led ju mer regntung planen blev för båda lagen. Men båda lagen försökte spela fotboll och det blev en tät och intensiv match med två spelande lag. Men överlag tycker vi segern var välförtjänt och en riktig grym laginsats av killarna. Tack GIF för en trevlig match och tack domaren för en bra match i ett mullrande väder.